Mariner F8M 8 Pk buitenboordmotor Kortstaart

2,677.00

Uitverkocht

Aanvraag formulier

Omschrijving

Deze Mariner buitenboordmotor F8M is een krachtige 8 Pk 4-takt kortstaart buitenboordmotor met een gewicht van circa 38 Kg 
De Mariner is een betrouwbare, stevige en krachtige buitenboordmotor die zich makelijk laat bedienen en vervoeren. 
Speciale CDI ontsteking zorgt voor vlotte starts, de gashendel op de tiller voor uitstekende bedienbaarheid en tijdens het varen word de motor watergekoeld en staat een thermostatische controle borg voor een betrouwbare werking.

De FourStroke-motoren van Mariner leggen de lat telkens weer wat hoger op het vlak van milieuvriendelijkheid, stille werking en zuinig brandstofverbruik. Bovendien vindt u bij geen enkele andere constructeur een ruimere keuze aan modellen. Viertakttechnologie en Mariner; steeds voorwaarts. Met innovaties en technologieën die zijn ontwikkeld op vraag van de booteigenaars. Hiermee maakt u een doordachte keuze.

Mariner buitenboordmotoren staan synoniem voor een soepele en probleemloze bediening, lage emissies en hoge zuinigheid. Zo wordt elke druppel brandstof optimaal benut. Een nieuwe driestandenchoke zonder pompknop verbetert het starten, vereenvoudigt de startprocedure en zorgt ervoor dat de motor sneller opwarmt. Een rijkere lucht/brandstof-mix bij stationair draaien laat de motor makkelijker starten en biedt een betere draaikwaliteit bij het stationair draaien van de motor. Door een aanpassing van het ontstekingsmoment kunnen vissers een optimale snelheid voor langzaam varen bereiken en aanhouden

 

Daarnaast is het mogelijk om op deze 8 Pk buitenboordmotor een aparte brandstoftank aan te sluiten. Hiermee vergroot u uw actieradius aanzienlijk.
Maar u kunt ook kiezen de interne brandstoftank te gebruiken, dat weer ruimte in uw boot spaart.
Deze 8 Pk Mariner buitenboordmotor heeft 6 trimposities en een “ondiep water” positie.

Voor wie zich wil inlezen op de technische details, volgt u de link naar de officiële website van Mariner buitenboordmotoren (Mercury en Mariner zijn technisch identiek aan elkaar).

Mariner heeft met haar lijn buitenboordmotoren een grootse reputatie opgebouwd. De in Amerika geproduceerde motoren staan bekend om de krachtige pretaties in combinatie met een prima draagbaarheid. Ondanks de geringe afmetingen beschikt deze Mariner F8M buitenboordmotor over handige eigenschappen: 

De gasdraaihedel is gemonteerd op de tiller en heeft een neutraal- en vooruitstand. De achteruit is de vinden op de motor zelf waar tevens handig een meter is gemonteerd die het oliepeil laat zien. 
Met een vermogen van 8 Pk is deze Mariner buitenboordmotor geschikt voor boten en rubberboten. 
De F8M beschikt over 6 trimstanden waardoor deze buitenboordmotor altijd perfect getrimd kan worden. De Mariner F6M beschikt over een interne brandstoftank. 
Het is daarnaast mogelijk om op dit model een aparte brandstoftank aan te sluiten, zo vergroot u uw actieradius aanzienlijk! 

De speciale CDI onsteking zorgt voor vlotte starts waarbij bij koud weer eenvoudig de choke op de motor gebruikt kan worden. 
Een handig decompressie systeem zorgt ervoor dat u met 1 hand de motor kunt starten. De speciale corrosie behandeling verlengd de levensduur en maakt plezierig varen tot een jarenlange bezigheid! 

Hoe werkt het kopen van een Mariner buitenboordmotor bij NH Watersport? 

Wanneer u de motor ontvangt zit deze stevig verpakt. Het enige dat u hoeft te doen is de motor uit te pakken, te vullen met de meegeleverde olie en de brandstoftank te vullen. U monteert de motor achter uw boot, starten en varen maar!

Ook voor onderhoud, service of reparatie van uw Mariner  buitenboordmotor bent u bij ons op het juiste adres. Wij helpen u met de uitvoering van service en onderhoud.


MerkMariner
KleurZie foto
Vermogen5,9Kw / 8 Pk
Max omw/min5000-6000
Aantal cylinders2
Cylinderinhoud208 cc
StarterElektrisch – Handstart
BesturingStuurhendel
Trimposities5 en ondiepwater positie
Gewicht38 Kg
Aanbevolen spiegelhoogte381 mm
Kortstaart / LangstaartKortstaart 361 mm

Aanvraag formulier