Marine family range

Prijs
filter

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Honda logo
Silveryacht Logo
Suzuki logo
coastliner logo
Tendr logo
Mercury logo

Wat zijn consoleboten?

Lees hier over de voordelen van een consoleboot en wat een consoleboot precies is. Het is te eenzijdig om te stellen dat de consoleboot voor sportvissers is, ook al kunt u er snel mee naar de visstek cruisen. Een makkelijk trailerbare en snelle open consoleboot heeft meer voordelen.

Het onderhoud van een consoleboot is makkelijk 

Te vaak worden de voordelen van een motorboot met kajuit overschat. Potentiële eigenaren realiseren vaak niet dat zij vastzitten aan een vaargebied. De kruiser ligt op een vaste plek in een jachthaven, en vanuit die vaste stek komen de weekendtochten. Het gebied rond de jachthaven kennen zij goed, maar het prachtige vaargebied een paar uur rijden verderop zien zij nooit. Kiezen voor een makkelijk tailerbare boot is kiezen voor vrijheid. Vandaag vaart u in de Zeeuwse wateren, morgen op een meer in het binnenland, en overmorgen gaat u vissen op de Noordzee. Dat is recreëren met een boot die eenvoudig op een trailer te vervoeren is. Anders dan bij een inboard dieselmotor heeft u nooit een monteur aan boord, eenvoudig brengt u de motor naar een servicestation. Desnoods rijdt u de motor terwijl die nog aan de boot hangt naar een garage. In het voorjaar heeft de eigenaar veel werk om de kruiser met kajuit in orde te krijgen voor het nieuwe vaarseizoen, zo moet er aan de onderkant speciale verf om aangroei te voorkomen. Bij een consoleboot poetst u de romp, en u bent klaar.

Veel ruimte op een kleine boot

Een consoleboot is in feite één grote gezellige kuip. Terwijl bij een meterslange zeilboot een kleine kuip overblijft, is de consoleboot beter. De roerganger staat centraal aan het roer en heeft veel overzicht, daarvoor en daarachter is genoeg plaats om lekker te zonnebaden. Bedenk dat er op het water meer zon is dan aan land, de zonaanbidders zijn bruin in één dag. Met een enorme snelheid kunt u over het water gaan. Dit alles maakt de consoleboot praktischer dan ieder ander pleziervaartuig.

Een consoleboot kopen bij NH Watersport

Bekijk bij NH Watersport de consoleboten. Omdat zij specialisten zijn kunt u daar ook informatie lezen omtrent aluminium boten versus polyester. Bij beiden is het onderhoud weinig, makkelijk, en voordelig, maar toch zijn er voordelen bij aluminium. Bekijk de Marine 450 die dankzij het compacte formaat makkelijk op een trailer mee te nemen is. De andere modellen bieden extra ruimte, er is voor iedereen een geschikte consoleboot.

Contact opnemen