Complete RIBs

Prijs
filter

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Honda logo
Silveryacht Logo
Suzuki logo
coastliner logo
Tendr logo
Mercury logo

Wat is een complete RIB boot?

Is een complete RIB boot hetzelfde als een opblaasbare rubberboot? Voor veel mensen is het begrip RIB nog niet helemaal helder. Met dit artikel proberen we het iets duidelijker te maken wat watersport kenners doorgaans bedoelen als ze het over een complete RIB hebben. 

Waar staat RIB voor?

De afkorting RIB staat voor de Engelse term “Rigid Inflatable Boat”. Vrij vertaald betekent dit een “stevige opblaasbare boot”. Bij dit soort boten is de bodem van een harder materiaal zoals polyester of aluminium dat een vaste vorm heeft. Hierop wordt vervolgens vaak een vaste stuurstand of console geplaatst. De vaste romp is voorzien van tubes. Tubes zijn met lucht gevulde dikke opblaasbare randen, net als bij een rubberboot. RIBs worden vaak op trailers vervoerd. De tubes worden dus zelden leeg gelaten. RIBs zijn zeer licht van gewicht en met de vormvaste romp zijn ze erg stabiel, wendbaar en snel. In combinatie met een sterke buitenboordmotor kunnen ze hoge snelheden behalen. Veel van deze RIB’s zijn dan ook zeewaardig.

De bovengenoemde kenmerken van RIBs zorgen ervoor dat dit soort boten een aantal gunstige eigenschappen hebben. Zo wordt over het algemeen gesteld dat RIBs betere vaareigenschappen hebben dan rubberboten met een opblaasbare bodem of helemaal geen kiel. Ook qua gewicht zijn ze vaak niet eens veel zwaarder dan volledig opblaasbare bootjes. De tubes zijn altijd leeg te laten, zodat hij nog minder ruimte inneemt. Dat een RIB niet helemaal in te klappen is, is natuurlijk een nadeel ten opzichte van een volledig opblaasbare rubberboot.

Een complete RIB boot kopen bij NH Watersport

Kom gauw eens bij ons langs in de showroom om één van onze complete RIB boten te bekijken. Je kunt ook contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen waar we alle mogelijkheden met elkaar bespreken. Tot snel in onze showroom!

Contact opnemen