Rubberboot

Buitenboordmotor Onderhoud

Laat u uw PVC of Hypalon opblaasboot (rubberboot) langer dan 20 dagen achtereen in het water liggen, dan moet deze telkens om de 20 dagen uit het water worden gehaald en volledig worden schoongemaakt met niet agressieve middelen. Doet u dit niet dan krijgt u uw boot nauwelijks meer schoon , maar erger nog, het doek (PVC of Hypalon) zal snel verouderen en hard worden, lijm of lasnaden kunnen losraken en zijn niet meer te repareren, zo kan uw boot na 1 jaar al volledig verwoest zijn.

  1. Laat u uw PVC opblaasboot (rubberboot) (on)gebruikt in de zon liggen dan zullen de UV straling uw boot snel verouderen en zal het doek (PVC) gaan verkleuren en kleven, afhankelijk van de kwaliteit van het doek kan dit al na 1 jaar merkbaar zijn.
  2. Een rubberboot van PVC doek heeft een levensduur van 10 jaar. Koop dus geen 2e hands PVC rubberboot die al bijna 10 jaar is, dit is vaak zonde van uw spaargeld. Zodra PVC 10 jaar oud is is het verdroogd en gaan lijm- en lasnaden losraken, deze zijn niet meer te lijmen. Ook een reparatie zal niet goed blijven zitten als deze is uitgvoerd op een 10 jaar oude PVC drijver.
  3. Hypalon/Neopreen is een PU-product en heeft een levensduur die aanzienlijk langer is dan PVC.

Contact opnemen